Overzicht Gent Wedstrijd Wedstrijd Waar kan je terecht? Waar kan je terecht? Nieuws Nieuws Wat is Warme Stad Turnhout? Wat is Warme Stad Turnhout?

Word ook jij Warme William?

Warme William, de mascotte van Warm Turnhout, wil graag dat iedereen – jong of oud, groot of klein – zich goed in zijn vel voelt. Praten kan deugd doen.

Vind je praten moeilijk op sommige momenten? Lees hier de tips om te zeggen wat je dwars zit of te luisteren naar iemand die het moeilijk heeft. Op de pagina ‘Waar kan je terecht’ van Warm Turnhout lees je waar je een luisterend oor kan vinden in onze stad.

Maar iedereen kan Warme William zijn voor anderen.

In onze stad zijn er al veel mensen die het goede voorbeeld geven. Wij zetten hier geregeld een Warme William in de kijker! 


Leerlingen maken anti-pestfilmpje

Pesten sloopt het zelfvertrouwen van het kind dat gepest wordt. Ook de pester zit vaak zelf niet goed in zijn vel. Stad Turnhout en de leerlingen van Woordkunst & Drama van Heilig Graf maakten samen met regisseur Jan Verheyen een sprekend filmpje van vijf minuten. Ze willen kinderen en jongeren die gepest worden aanzetten om erover te praten. Alle scholen in Turnhout gaan met dit filmpje aan de slag in de week tegen pesten van 2 tot 9 februari.


Warme William in de kijker: Lieselot, Aster en Alexis

"Warme William zijn, begint met een warm gezin."

Dit zijn Rik, Lynn, Bo, Ell en War.

“Kleine kinderen betekent vaak ‘kleine drama’s. Wij moedigen onze kinderen aan om aan elkaar te vragen wat er dan is en elkaar te helpen. Warme William zijn, begint met een warm gezin.”