Overzicht Gent Wedstrijd Wedstrijd Waar kan je terecht? Waar kan je terecht? Nieuws Nieuws Wat is Warme Stad Turnhout? Wat is Warme Stad Turnhout?

Waar kan je terecht?

Ontdek hier wie klaarstaat om te luisteren naar jouw vraag of probleem.

Je kan terecht bij een hulpverlener, maar ook volledig anoniem via mail, chat of telefoon.
 


Je huisarts

Vermoed je dat je met een psychisch probleem kampt, dan neem je best eerst contact op met je huisarts. Hij of zij kent jou immers het best en heeft een goed zicht op jouw achtergrond en voorgeschiedenis. Als hij jou doorverwijst, krijgt hij later ook informatie over je behandeling. Dat voorkomt dat die informatie versnipperd geraakt. Je huisarts kan samen met jou de klachten bekijken, zelf een voorstel van behandeling doen of je doorverwijzen naar de meest geschikte hulpverlening.


Jongerenadviescentrum (JAC)

Het JAC geeft je raad en hulp op moeilijke momenten. Al je vragen en problemen zijn er welkom: vragen over alleen wonen, ruzies in het gezin, seksueel misbruik, depressie, …

Waar vind je ons?

Patersstraat 47
2300 Turnhout
014/41 62 58 of 0475/97 77 62

www.jacdekempen.be of mail ons

Loop binnen wanneer je wil op:

Maandag      12u-14u en 15u30-17u30
Dinsdag        12u-14u
Woensdag    12u-15u30
Vrijdag          15u-17u

Op afspraak

Je kan buiten de openingsuren op afspraak terecht. Bel 014/41 62 58

Je kan telefoneren tijdens de openingsuren, langskomen tijdens de openingsuren, op afspraak langskomen (ook buiten de openingsuren). Mailen of sms’en kan altijd. Je krijgt binnen de 2 werkdagen een antwoord.


TEJO

Ben je tussen 10 en 20 jaar en zie je het even niet meer zitten? Is er iets wat je verdrietig maakt? Word je gepest? Ben je boos over iets? Voor ons maakt het niet uit. Spring bij ons binnen en doe je verhaal.

Waar vind je ons?

Herentalsstraat 55, 2300 Turnhout

Openingsuren:

Woensdag   13u – 17u
Donderdag   16u – 18u
Zaterdag      10u – 12u

http://www.tejo.be/tejo-kempen-turnhout


Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB)

Als je problemen hebt op school kan je terecht bij het CLB. Misschien ken je via je school al iemand van het CLB? Je vindt de contactpersoon van het CLB op de website van je school. Dit zijn de contactgegevens voor de CLB’s in Turnhout:

Vrij CLB Kempen: Rubensstraat 70, 2300 Turnhout. 014/41 64 39 of mail ons

CLG GO! Kempen: Waterheidestraat 19, 2300 Turnhout of mail ons


Centrum Geestelijke Gezondheidszorg (CGG)

Hier kan je  terecht voor een consult op afspraak (niet voor opname). Je gaat naar een CGG als je ernaar wordt doorverwezen, bijvoorbeeld door je huisarts of het CLB. Maar je kan ook altijd zelf een afspraak maken. Het team van elk Centrum bestaat uit psychiaters, psychologen, maatschappelijk werkers, .... Al deze specialisten werken samen en zoeken met jou naar het beste antwoord op je hulpvraag.

Het kinderen- en jongerenteam is gevestigd in Smalvoortstraat 2, 2300 Turnhout, 014/ 41 09 67

www.cggkempen.be/Vestiging_Turnhout_Hoofdkantoor


Hulpkompas

Nog niet gevonden wat je zocht? Op www.hulpkompas.be kan je terecht voor de volledige sociale kaart van de Kempen. Alle organisaties en diensten waar je (crisis) hulp kan vinden, zijn er verzameld. Je kan selecteren op gemeente en type hulp. Zo vinden jongeren onder de rubriek ‘Jongeren’ alle hulpverlening in onze regio die specifiek voor hen is bedoeld.


Zelfstandige hulpverleners

Heel wat hulpverleners werken op zelfstandige basis. Denk aan psychologen, psychiaters of therapeuten. Het voordeel is dat je meestal snel bij hen terecht kan. Het nadeel is dat hun dienstverlening duurder is dan in bijvoorbeeld een Centrum Geestelijke Gezondheidszorg


Awel

Bij Awel kan je met al je vragen of problemen terecht. Hun hulp is gratis en anoniem. Ze luisteren naar je verhaal of zoeken een antwoord op je vraag.

Je kan hen zo bereiken:
• Chatten: elke maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 18u tot 22u, behalve op feestdagen.
• Mailen: brievenbus@awel.be
• Forum:  zowel anderen als de leden van het Awel-team antwoorden op je vraag.
• Bellen: 102, elke dag van 16u-22u behalve op zon- en feestdagen.

www.awel.be


Tele-Onthaal

Als je behoefte hebt om te praten, kan je gratis bellen of chatten met een vrijwilliger van Tele-Onthaal. Je krijg er ook info over hulpdiensten bij jou in de buurt. Dit gebeurt helemaal anoniem.

Je bereikt hen zo:
• Chatten: weekdagen van 18u tot 23u, op woensdag al vanaf 15u, zaterdag en zondag van 18u tot 22u.
• Bellen: 106, 24 uur op 24 en 7 dagen op 7

www.tele-onthaal.be


Zelfmoordlijn 1813

Ken je iemand die aan zelfdoding denkt, en maak je je zorgen over hem of haar? Denk je zelf aan zelfdoding? Soms is het gemakkelijker om erover te praten met een onbekende … De deskundig opgeleide vrijwilligers van de Zelfmoordlijn willen er graag voor je zijn, je terug op weg helpen …

De Zelfmoordlijn is een gratis hulplijn voor iedereen .

Hoe vind je ons?
• Bellen: 1813 24u/24u
• Chatten: iedere avond van 19u00 tot 21u30


De Druglijn

De Druglijn beantwoordt al je vragen over alcohol, drugs, pillen en gokken. Je kan De Druglijn contacteren via de telefoon (078 15 10 20), via mail of via Skype. Je blijft anoniem en krijgt een persoonlijk antwoord, ook online. De Druglijn bezorgt je betrouwbare informatie, maar luistert ook naar je verhaal, geeft een eerste advies en vertelt je waar je terecht kan voor hulp.

www.druglijn.be


Holebifoon

De Holebifoon is een onthaal- en infolijn waar je terecht kan met al je vragen over holebi’s. Je kan er gratis en anoniem informatie vragen of je verhaal doen.

• Bellen: 0800 99 533, maandag en woensdag van 18.30u tot 21.30u behalve op feestdagen
• Mailen: vragen@holebifoon.be
• Chatten: maandag, woensdag en donderdag van 18.30u tot 21.30u. Inloggen kan via www.holebifoon.be


Websites

We doen het allemaal, even online antwoorden zoeken op onze vragen. Dit is een goed idee, op voorwaarde dat je naar de sites surft waar je betrouwbare en juiste informatie krijgt:

www.fitinjehoofd.be   

www.noknok.be  

www.geestelijkgezondvlaanderen.be