Overzicht Gent Leuven Prikkelt Leuven Prikkelt Waar kan je terecht? Waar kan je terecht? Nieuws Nieuws Wat is Warme Stad Leuven? Wat is Warme Stad Leuven?

Waar kan je terecht?

Ontdek hier wie klaarstaat om te luisteren naar jouw vraag of probleem.

Je kan terecht bij een hulpverlener, maar ook volledig anoniem via mail, chat of telefoon.
 

Je huisarts

Vermoed je dat je met een psychisch probleem kampt, dan neem je best eerst contact op met je huisarts. Hij of zij kent jou immers het best en heeft een goed zicht op jouw achtergrond en voorgeschiedenis. Als hij jou doorverwijst, krijgt hij later ook informatie over je behandeling. Dat voorkomt dat die informatie versnipperd geraakt. Je huisarts kan samen met jou de klachten bekijken, zelf een voorstel van behandeling doen of je doorverwijzen naar de meest geschikte hulpverlening.
 


Jongerenadviescentrum (JAC)

Het JAC geeft je raad en hulp op moeilijke momenten. Al je vragen en problemen zijn er welkom: vragen over alleen wonen, ruzies in het gezin, seksueel misbruik, depressie, …

Waar vind je ons?

Redingenstraat 6
3000 Leuven
tel. 016 24 10 24
Mail ons
www.jacoostbrabant.be

Loop binnen wanneer je wil op:
Maandag   15u-18u
Dinsdag     15u-18u
Woensdag  12u-18u
Donderdag 15u-18u
Vrijdag        15u-18u

Je kan buiten de openingsuren op afspraak terecht. Bel 016 24 10 24

Van maandag tot vrijdag tussen 13u en 19u.


Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB)

Als je problemen hebt op school kan je terecht bij het CLB. Misschien ken je via je school al iemand van het CLB? Je vindt de contactpersoon van het CLB op de website van je school. Dit zijn de contactgegevens voor de CLB’s in Leuven:

Karel Van Lotharingenstraat 5
3000 Leuven
016 28 24 00

Redingenstraat 86
3000 Leuven
016 30 80 10


Centrum Geestelijke Gezondheidszorg (CGG)

Hier kan je  terecht voor een consult op afspraak (niet voor opname). Je gaat naar een CGG als je ernaar wordt doorverwezen, bijvoorbeeld door je huisarts of het CLB. Maar je kan ook altijd zelf een afspraak maken. Het team van elk Centrum bestaat uit psychiaters, psychologen, maatschappelijk werkers, .... Al deze specialisten werken samen en zoeken met jou naar het beste antwoord op je hulpvraag.

Sint-Geertruiabdij 6

3000 Leuven

016/31.99.99

Mail ons

http://www.passant.be

 

Vaartkom 31, 3000 Leuven

Kapucijnenvoer 35, 3000 Leuven

016/33.69.32

Mail ons

http://www.cgg-vbo.be


Zelfstandige hulpverleners

Heel wat hulpverleners werken op zelfstandige basis. Denk aan psychologen, psychiaters of therapeuten. Het voordeel is dat je meestal snel bij hen terecht kan. Het nadeel is dat hun dienstverlening duurder is dan in bijvoorbeeld een Centrum Geestelijke Gezondheidszorg


Awel

Bij Awel kan je met al je vragen of problemen terecht. Hun hulp is gratis en anoniem. Ze luisteren naar je verhaal of zoeken een antwoord op je vraag.

Je kan hen zo bereiken:

www.awel.be
 


Tele-Onthaal

Als je behoefte hebt om te praten, kan je gratis bellen of chatten met een vrijwilliger van Tele-Onthaal. Je krijg er ook info over hulpdiensten bij jou in de buurt. Dit gebeurt helemaal anoniem.

Je bereikt hen zo:

www.tele-onthaal.be

 


Zelfmoordlijn 1813

Ken je iemand die aan zelfdoding denkt, en maak je je zorgen over hem of haar? Denk je zelf aan zelfdoding? Soms is het gemakkelijker om erover te praten met een onbekende … De deskundig opgeleide vrijwilligers van de Zelfmoordlijn willen er graag voor je zijn, je terug op weg helpen …

De Zelfmoordlijn is een gratis hulplijn voor iedereen .

Hoe vind je ons?


De Druglijn

De Druglijn beantwoordt al je vragen over alcohol, drugs, pillen en gokken. Je kan De Druglijn contacteren via de telefoon (078 15 10 20), via mail of via Skype. Je blijft anoniem en krijgt een persoonlijk antwoord, ook online. De Druglijn bezorgt je betrouwbare informatie, maar luistert ook naar je verhaal, geeft een eerste advies en vertelt je waar je terecht kan voor hulp.

www.druglijn.be


Holebifoon

De Holebifoon is een onthaal- en infolijn waar je terecht kan met al je vragen over holebi’s. Je kan er gratis en anoniem informatie vragen of je verhaal doen.


Aan te raden websites:

We doen het allemaal, even online antwoorden zoeken op onze vragen. Dit is een goed idee, op voorwaarde dat je naar de sites surft waar je betrouwbare en juiste informatie krijgt:

www.fitinjehoofd.be    

www.noknok.be   

www.geestelijkgezondvlaanderen.be