Overzicht Gent Leuven Prikkelt Leuven Prikkelt Waar kan je terecht? Waar kan je terecht? Nieuws Nieuws Wat is Warme Stad Leuven? Wat is Warme Stad Leuven?

What's Up?! Hoe gaat het écht met jou?


Je goed in je vel voelen is belangrijk. Maar het leven is niet altijd een ponykamp. Hoe ga jij om met tegenslagen? En hoe veer je terug recht na een opdoffer?


Op 25 april organiseert Warm Leuven een boost voor je veerkracht, van 12 tot 16u in Hal 5, voor jongeren van 12 tot 20.


Allen daarheen! Ervaar wat veerkracht is en amuseer je met bungee run, pannakooi, virtual reality, silent DJ and many more. Eten en drinken, alles is gratis!!

Neem een kijkje op de Facebookpagina van What's Up?! voor meer informatie.


Neem deel aan BOUNCE om te werken aan jouw veerkracht!

Is het je ook al opgevallen dat sommigen beter lijken om te kunnen met uitdagingen en tegenslag? Hoe dat komt?

VEERKRACHT!

Hoe meer veerkracht je bezit, hoe meer vaardigheden je hebt om terug te ‘veren’.

Schrijf je in voor de trainingsreeks BOUNCE om te werken aan jouw veerkracht!

Meer informatie vind je op hier


Doe mee met Leuven Prikkelt!

Op 22 november 2017 presenteerde Arktos samen met de stad Leuven de eerste prikkelende boodschap op een zichtbare plaats in Leuven. Het was het startschot voor Leuven Prikkelt. Leuvense organisaties maken de komende maanden de prikkelende boodschap van hun uitdagers zichtbaar op een raam, muur, … én formuleren zelf een prikkelende boodschap voor de organisatie die hen uitdaagt. Een prikkeljager gaat erop uit om in Leuven de boodschappen te oogsten. De beste boodschappen worden beloond op V-day, het slotevenement dat plaatsvindt op 25 april 2018. Elke school, jeugdbeweging, Leuvense organisatie, … kan meedoen. Laat via deze link alvast weten dat je interesse hebt, dan contacteren we jou met meer praktische informatie.


Dag van de Veerkracht: Warme Stad Leuven luistert naar jongeren

Echt luisteren naar wat jongeren te zeggen hebben is belangrijk bij Warme Stad Leuven. Wie weet beter hoe we de veerkracht van jongeren kunnen versterken dan jongeren zelf? Verschillende organisaties die jongeren bereiken zoals Arktos vzw, Sporen vzw, Combo vzw, CAW Oost-Brabant, CGG VBO, Het Veerhuis, Huis van het Kind, jeugdwerking Den Tube, de jeugddienst en de preventiedienst van de stad, Logo Oost-brabant,… slaan de handen in elkaar om de dag van de veerkracht op 25 april 2018 te organiseren. Lees er hier binnenkort meer over.


Warme Stad Leuven overtuigend van start

Op 6 maart trapte Warme Stad Leuven af met de officiële voorstelling van de actiepunten voor de komende jaren. Zo komt er een gezinscoach om gezinnen te begeleiden en zo eventuele problemen bij kinderen en jongeren vroeg te detecteren. Nog een project is 'de school als groeiplek' met extra aandacht voor het welbevinden van leerlingen. Met een 'Dag van de veerkracht' wil Warme Stad Leuven de beeldvorming over psychische kwetsbaarheid bijstellen. Lees meer over de voorstelling in De Morgen en Het Nieuwsblad.