Overzicht Gent Word Warme William Word Warme William Waar kan je terecht? Waar kan je terecht? Nieuws Nieuws Wat is Warme Stad Gent? Wat is Warme Stad Gent?

Train uw veerkracht!

Naar aanleiding van de Werelddag voor Geestelijke Gezondheid op 10 oktober vinden er over heel Gent 10 dagen lang een 25-tal activiteiten plaats om uw eigen veerkracht te ontdekken. Veerkracht is het vermogen om u aan te passen aan stress en tegenslag, om positief om te gaan met de kleine en grote uitdagingen van het leven. Want jawel, veerkracht kunt u trainen! Begin ermee tijdens deze 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid.


Opening OverKop Gent groot succes!

Onder grote belangstelling en in het bijzijn van Minister Crevits, werd OverKop Gent op 7 februari feestelijk ingehuldigd! 


OverKop-huis gooit de deuren open

Op 7 februari vindt de officiële opening plaats van het OverKop-huis Gent. De OverKop-huizen bieden jongeren een warme omgeving. Ze kunnen er deelnemen aan activiteiten maar ook een luisterend oor of begeleiding vinden als ze die nodig hebben.

De feestelijke opening loopt van 12 tot 19 uur in het OverKop-huis in de Drabstraat 18 in Gent. Na een bezoek van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits en een speakers corner is er een panelgesprek over de kracht van OverKop met schepen van Onderwijs, Opvoeding en Jeugd Elke Decruynaere, schepen van Welzijn, Gelijke Kansen, Gezondheid en Sport Resul Tapmaz, Eric Schoentjes, die  voorzitter is van het Huis voor Jongeren Gent, jongerenwerker Joy De Pau en drie OverKop-jongeren.

Na een receptie is het tijd voor doorlopende animatie tot 19 uur met Radio Topkaas, Fonkel: Silent Disco met live radio, De Wensmens: Wat wens jij !?, Youcube: Free podium met verrassingsacts van Gentse artiesten, en Sky Swinger: Ga met een mega schommel Overkop!

Iedereen is welkom! De toegang is gratis. Wil je erbij zijn? Hier vind je meer informatie.

Overkop is een project van het Rode Neuzen Fonds dat het taboe op psychische problemen bij kinderen en jongeren doorbreekt en vernieuwende initiatieven in het zorg- en hulpaanbod steunt.


Geestig Gent: net gemist

Op 11 oktober vond de eerste Awareness dag van Warme Stad Gent plaats. Wie er die dag niet bij kon zijn, kan zo toch nog een kijkje nemen naar wat er die dag allemaal te doen was! Bekijk hier de video van nieuwszender AVS.

 


Geestig Gent op 11 oktober

In een warme stad zorgt iedereen voor iedereen, bouwen we samen aan het welzijn van allen en is er plaats voor ontmoeting.
Daarom organiseren we op 11 oktober een Warme Stad-dag voor jongeren aan de Zuid!

Kom op 11 oktober vanaf 12u naar Geestig Gent, met onder andere:

- Live radio van Radio Gaga

- Workshops Poetry Slam met Fatih en dans met Frank Van   Neerboom,

- Vrij podium

- Optreden van Rauw en Onbesproken

Onze presentator van dienst is niemand minder dan Jan Matthys!
Bovendien zijn er foodtrucks met gratis pasta en pannenkoeken.
We maken er met zijn allen een warme dag van! 


Warme Stad Gent zelf ook in de prijzen!

Dankzij de steun van het Rode Neuzen Fonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, worden drie projecten uit het actieplan Warme Stad Gent extra gefinancierd:

- De opstart van een groot project onder de werktitel 'Student in Warme Stad Gent' met alle Gentse hogeronderwijsinstellingen, waarin centraal gefocust wordt op ontmoeting en verbinding tussen studenten. Ook Ladies Circle Leieland steunt dit project.

- De uitrol van een interactieve stadsgame over de sociale kaart van Gent voor jongeren in samenwerking met EW32 vzw.

- De opstart van een 'Overkop'-huis: een plek waar jongeren terecht kunnen om te chillen, maar ook als ze vragen hebben, zodat hulp op maat kan aangeboden worden waar nodig. Samenwerkende partners : Het Jongerenadviescentrum (JAC) van het CAW Oost-Vlaanderen, vzw TOPunt, CGG Eclips, RCGG Deinze-Eeklo-Gent, de Afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie van het UZ Gent, De Stad Gent en het Fonds Ga voor Geluk.
 


Warme Stad Gent verwelkomt Warme William

Op 9 februari gaf Gent het startschot voor Warme Stad Gent. De prioriteiten voor acties in de stad om de veerkracht van kinderen en jongeren te versterken, werden voorgesteld. En ook Warme William, de mascotte van Warme Stad, maakte zijn debuut.

Voor meer informatie, lees hier.