Overzicht Gent Word ook jij een Warme William? Word ook jij een Warme William? Waar kan je terecht? Waar kan je terecht? Nieuws Nieuws Wat is Warme Stad Genk? Wat is Warme Stad Genk?

Samenwerkingskoffer in Genkse Scholen

Scholen van Warm Genk kunnen binnenkort gebruik maken van de vernieuwde samenwerkingskoffer! Met aandacht voor Nieuwe Autoriteit, Growth mindset, ervaringsgericht leren en het versterken van veerkracht kunnen leerkrachten met de samenwerkingskoffer aan de slag om aan het klasklimaat te werken. Ze kunnen hierbij steeds rekenen op ondersteuning vanuit vzw PAS. Top! 


Warme William op bezoek bij LUCA School of Arts

Op 8 februari kwam Warme William op bezoek op Campus C-Mine, bij LUCA School of Arts in Warme Stad Genk. De studenten werden uitgenodigd om op een whiteboard te schrijven waar zij blij van werden. Op die manier konden ze dit als tip meegeven aan de andere studenten.

Verder was er een gevoelsstand: met de vraag ‘hoe voel jij je vandaag’ werden studenten uitgenodigd om één van de 12 gevoelsbuttons uit te kiezen en op te spelden. Zo toonden de studenten aan elkaar of ze blij, verdrietig, nerveus, opgewonden,… waren, en was een gesprekje hierover met elkaar niet ver weg! Door Warme William uit te nodigen toont Campus C-Mine dat ze het belangrijk vinden dat de studenten zich goed in hun vel voelen en dat mentaal welbevinden van de studenten belangrijk voor hen is!


Online module Vorming over Cyberpesten beschikbaar

Op dinsdag 6 februari (safer internet day) ging in Warme Stad Genk de vorming over cyberpesten van de Gezinsbond door. Studenten, leerkrachten en ouders leerden er de verschillende vormen van cyberpesten kennen en hoe hiermee om te gaan. Het werd een boeiende uiteenzetting, ondersteund door levendige filmpjes en bruikbare tips.

De online module kan je hier zelf volgen.


Infosessie Cyberpesten

Gepest worden maakt je leven tot een heuse hel. Zeker als het ook online gebeurt: het komt extra hard aan en houdt niet op wanneer je thuis in je zetel zit. Hoe gaat cyberpesten precies in zijn werk?Wie zijn daders en slachtoffers en wie kijkt toe? Bestaat er een perfecte aanpak? Waarom moet je vooral praten en hoe begin je daaraan? Dankzij deze infosessie kan je ten strijde trekken tegen de cyberpest-plaag!


Wanneer
dinsdag 6 februari om 19.30 uur

Waar
Casino Modern, André Dumontlaan 2 Genk

Info en inschrijven
T 0471 49 11 31
E logolimburg@limburg.be