Overzicht Gent Word ook jij een Warme William? Word ook jij een Warme William? Waar kan je terecht? Waar kan je terecht? Nieuws Nieuws Wat is Warme Stad Brugge Wat is Warme Stad Brugge

Warme William, de mascotte van Warm Brugge, wil graag dat iedereen – jong of oud, groot of klein – zich goed in zijn vel voelt. Praten kan deugd doen.

Vind je praten moeilijk op sommige momenten? Lees hier de tips om te zeggen wat je dwars zit of te luisteren naar iemand die het moeilijk heeft. Op de pagina ‘Waar kan je terecht’ van Warm Brugge lees je waar je een luisterend oor kan vinden in onze stad.

Maar iedereen kan Warme William zijn voor anderen.

In onze stad zijn er al veel mensen die het goede voorbeeld geven. Wij zetten hier geregeld een Warme William in de kijker!

 


Warme William in de kijker: Bibi, mascotte van Club Brugge

Bibi, een van de mascottes van Club Brugge, nodigde Warme William uit op bezoek tijdens de voetbalwedstrijd Club Brugge – K.V. Oostende. De beren deelden er knuffels en gevoelsbuttons uit aan kinderen en jongeren om zo hun veerkracht te versterken. “Zo helpen we mee om van Brugge een Warme Stad te maken”, aldus Bibi.


Warme William in de kijker: Sara, Loena en Mats

“Wanneer iemand ons iets vertelt, hebben we vaak het instinct om advies te geven, te veroordelen of er ons eigen verhaal aan te koppelen. Dat is jammer genoeg niet wat die persoon op dat moment nodig heeft. Sinds ik me hier bewust van ben geworden, probeer ik gewoon naar mensen te luisteren. Écht te luisteren.” – Sara (37) en haar tweeling Loena en Mats (5) bij Warme William.


Warme William in de kijker: Kobe

Kobe zit in het eerste leerjaar en probeert zijn klasgenootjes altijd te helpen als ze een beetje triest zijn. Kobe’s gouden tip om iemand te troosten? Vragen hoe het met hen gaat en hen een dikke, warme knuffel geven! Voor de foto met Warme William mocht zijn kleine zusje ook zeker niet ontbreken.