Overzicht Gent Word ook jij een Warme William? Word ook jij een Warme William? Waar kan je terecht? Waar kan je terecht? Nieuws Nieuws Wat is Warme Stad Brugge Wat is Warme Stad Brugge

Afsluitfeest pilootproject Warme Stad in Brugge

Op maandag 10 december zakten de betrokken partners bij het pilootproject Warme Stad Brugge af naar Hoeve Hangerijn om er het einde van het project te vieren. De avond begon met een warm woordje van de Brugse schepen Martine Matthys. Daarna werd in avant-première de video van de West-Vlaamse rapper Skumic voorgesteld. De krachtige video rond veerkracht werd met groot applaus onthaald. Vervolgens bracht neuropsycholoog Michael Portzky een interessante lezing rond jongerenveerkracht, gebaseerd op zijn nieuwe boek. De avond werd feestelijk afgesloten met een receptie, gevoelsbuttons en een streepje relaxerende jazzmuziek.


Warme William te gast bij Club Brugge

Op dinsdag 30 oktober was Warme William te gast bij Club Brugge voor de wedstrijd Club Brugge – K.V. Oostende. Samen met mascotte Bibi deelde hij gevoelsbuttons en gratis knuffels uit aan kinderen en jongeren om zo hun veerkracht te vergroten. De Brugse voetbalclub hoopt zo mee te helpen om van hun stad een warme stad te maken.


Awareness Day 2018 geslaagd

Op woensdag 3 oktober vond de jaarlijkse Awareness Day van Warme Stad Brugge plaats. Heel wat kinderen, jongeren en ouders zakten af naar de zwembadfeestjes ‘Kop op’ (0-16 jaar) en ‘Seas the Day’ (16-24 jaar) in het exotisch zwemparadijs Lago Olympia Brugge. Ze kregen niet alleen de kans om te zwemmen, ravotten en genieten van de muziek; ook konden ze rekenen op tal van randanimatie. Zo mochten bezoekers een gevoelsbutton uitkiezen, samen een foto nemen in het fotohokje, buiten spelletjes spelen met de NokNok-spelkoffer en een toffe stressbal meenemen naar huis. Kortom, er was voor elk wat wils. Ook de medewerkers van het JAC waren aanwezig en deelden lekkere wafels uit.


Inschrijvingen voor project ‘Kaap de klas’ gaan terug van start.

Na het daverende succes van ‘Kaap de klas’ in april is het terug mogelijk voor middelbare scholen om zich in te schrijven voor dit project.

Wat houdt dit project in?

Jongeren uit het 5de middelbaar krijgen een korte opleiding seksuele opvoeding van het Centrum voor Geboorteregeling en Seksuele Opvoeding (CGSO) of het JAC. Daarna geven zij een les ‘relationele en seksuele vorming’ aan de jongeren van het 4de middelbaar. Ze worden daarbij ondersteund door vrijwilligers van het CGSO of van het JAC.

Waarom kiezen voor ‘Kaap de klas’?

Niet alleen is seksuele opvoeding essentieel voor de ontwikkeling van jongeren, ook is het voor hen makkelijker om over dergelijke thema’s te praten met leeftijdgenoten dan met leraren.

Meer info?

Dit project is gratis voor de deelnemende scholen. Heb je interesse? Op de website van het CGSO vind je alle informatie en kan je je school inschrijven.


Maarten Van de Velde & Warme Stad: een warm team

“Waarom worden er bij klierkoorts geen vragen gesteld en bij een depressie wel?”


Maarten Van de Velde, bekend van het televisieprogramma ‘Taboe’ met Philippe Geubels, praat over zijn ervaring met psychische kwetsbaarheid en roept op om het taboe rond geestelijke gezondheid te doorbreken. Hij brengt zijn verhaal nu ook in Brugse scholen.
Lees hier het volledige artikel.


En Route!

Op vrijdag 22 juni vieren Route 36 en House of Time samen met de Brugse jongeren het einde van de examens en de start van een mooie zomer. Dit doen ze door met leuke spelletjes en workshops langs te gaan op enkele Brugse pleintjes en parken. ’s Avonds wordt de dag afgesloten met een feestje in House of Time. Ook Warme William, de grote blauwe beer van Warm Brugge, zal van de partij zijn. Allen daarheen dus!


Het volledige programma kan je op de affiche terugvinden.


Pop-up container Huis van het Kind

De pop-up container Huis van het Kind is een initiatief in het kader van het project Warm Brugge. Het is een ideale plek voor jong en oud om nieuwe mensen te ontmoeten of om samen te komen met oude vrienden. Je kan er onder meer leuke gezelschapsspelletjes spelen, een goede babbel hebben of deelnemen aan toffe workshops over thema’s als veerkracht. Ook Warme William, de grote blauwe beer van Warm Brugge, is telkens van de partij. De container vind je op deze plaatsen in Brugge:
•  14-18 mei: Astridpark, ter hoogte van Villa Bota
•  29-1 mei/juni: Parking sportcomplex Tempelhof
•  5-8 juni: Markt Zeebrugge
Kom jij ook eens een kijkje nemen?
Lees het volledige programma hier.


Week tegen Pesten

Zet ook jouw STIP op de kaart!


Van 2 tot en met 9 februari 2018 gaat de Vlaamse Week tegen Pesten door.
Dit jaar zet kinder- en jeugdzender Ketnet opnieuw zijn schouders onder het initiatief met de Move tegen Pesten en STIP IT-campagne.

In kader van het project Warm Brugge zetten we ons preventief en actief in tegen pesten en dragen we dit initiatief een warm hart toe. Samen met de Jeugddienst en Diversiteitsdienst van Stad Brugge willen we daarom ons steentje bijdragen, en daarvoor hebben we jullie hulp nodig!

Wat kunnen jullie doen?
Wat doen wij?

Jan Toye geeft warme boodschap door in BiS

"Volg je eigen diepste kern en talenten, maak van ‘waar je goed in bent’ en ‘graag doet’ je levensdroom.
Gebruik naast ratio ook je hart en je buikgevoel, durf je kwetsbaar op te stellen en over je gevoelens te praten.
Wees er voor je vrienden wanneer ze het moeilijk hebben, zo maak je vrienden voor het leven.”


Deze warme boodschap geeft Jan Toye mee aan onze jongeren in zijn interview in BiS.

Lees hier het volledige artikel. 
 


'Kaap je Klas!' loopt als een trein

Dit nieuwe project om seksuele opvoeding dichter bij jongeren te brengen is pas vorige week voorgesteld, maar de inschrijvingen zitten al voor meer dan de helft vol. Met 'Kaap de Klas', een project in het kader van Warme Stad Brugge, speelt CGSO Brugge duidelijk in op een behoefte bij Brugse scholen en jongeren.

Het CGSO had zelf al ondervonden dat het voor jongeren gemakkelijker is om te praten over seksualiteit en relaties met leeftijdsgenoten. In ‘Kaap je klas’ krijgen jongeren uit het 5de middelbaar een korte opleiding seksuele opvoeding van het CGSO of van het JAC. Daarna geven zij een les ‘relationele en seksuele vorming’ aan de jongeren van het 4de middelbaar.

Op de website van het CGSO vind je alle informatie en kan je je school inschrijven. Lees ook meer over het project in Het Nieuwsblad of op de website van Radio 2.


Schrijf je middelbare school in voor ‘Kaap de Klas’!

Seksuele opvoeding is essentieel voor de ontwikkeling van jongeren. Daarom is het belangrijk dat jongeren hier zo goed mogelijk in ondersteund worden. Het Centrum voor Geboorteregeling en Seksuele Opvoeding (CGSO) ondervond dat het voor jongeren gemakkelijker is om te praten over seksualiteit en relaties met leeftijdsgenoten. Zo is het Project ‘Kaap je klas’ tot stand gekomen.

In dit project krijgen jongeren uit het 5de middelbaar een korte opleiding seksuele opvoeding van het CGSO of van het JAC. Daarna geven zij een les ‘relationele en seksuele vorming’ aan de jongeren van het 4de middelbaar. Ze worden daarbij ondersteund door vrijwilligers van het CGSO of van het JAC.

Dit project is gratis voor de deelnemende scholen. Heb je interesse? Op de website van het CGSO vind je alle informatie en kan je je school inschrijven.


‘Route 36’ feestelijk geopend

Eind november werd het gloednieuwe jongerenhuis in Brugge feestelijk geopend. Het huis werd ‘Route 36’ gedoopt en is de werkplek van het JAC, LOGiN, jongerenwerking ’t Salon, Buurtsport en de preventiewerkers.

Een eerste realisatie van het samenwerkingsverband is de opening van JAC Brugge. Zit je met iets? Spring er gerust eens binnen tijdens de openingsuren in de Vlamingdam 36.